Fashion Star – Liciteaza-ti creatiile Show de moda, sustinut de H&M, Macys, Saks Fifth Avenue, haine 2012

Pentru toti care cred ca in lumea concurentei acerbe a devenit imposibil sa iti mai urmezi visurile de designer aspirant, exista o luminita! Sub sloganul “Priveste-o astazi, Poart-o maine”, NBC a creat un show prin care tinerii designeri pot sa-si arate creatiile in fata unor buy-eri cu renume. Iar ca impactul sa fie maxim, printre mentorii designerilor se afla si cateva VIP-uri americane: Nicole Richie, Jessica Simpson si prezentatoarea show-ului Elle MacPherson.

Desi ideea acestor reality-show-uri este cat se poate de actuala, inovatia la nivelul Fashion Star este ca efectele sunt imediate. Dupa fiecare episod, piesa vestimentara aleasa este pusa in vanzare prin intermediul retailerilor. Procedeul este simplu, buyer-ii de la Saks, Macy’s si H&M liciteaza design-ul pe care il cred reusit si astfel acesta ajunge sa fie vandut online pe site-urile brandurilor partenere.

Fashion Star - H&M Saks Macy's

Rochii licitate de Macy’s / Fusta licitata de Saks

Tot acestia se implica la nivelul costurilor, insa productia si publicitatea sunt asumate designerului. Pare un fel de finantare imediata, un mix intre Arena Leilor si Vocea Romaniei, dar de fapt in spatele acestui format sunt studii de piata intensive referitoare la rating si modul in care publicitatea pe TV mai atinge consumatorii. Aici brandurile participa direct la realizarea emisiunii ca si activatori si canale de promovare ulterioara a produsului, deci cumva bariera intre reclama si emisiunea TV este indepartata. De asemenea TV-ul devine direct conectat cu mediul online pentru ca inevitabil ajungi sa cauti produsele si chiar sa le achizitionezi.

Am gasit deja site-ul H&M Fashion Star care promoveaza primele 2 produse ale serialului, un sacou si niste pantaloni palazzo cu preturi cuprinse intre 20 si 50$. Interesant e ca si Saks are o pagina dedicata Fashion Star, insa aici preturile hainelor sunt in ton cu preturile practicate de retailerul american – 280$ pentru o fusta creata de o participanta a show-ului. In ceea ce priveste Macy’s, o rochita licitata se vinde cu 99$.

Sacou si pantaloni - licitati de H&M

Sacou si pantaloni – licitati de H&M

Saks a licitat pentru fusta multi-functionala

Fusta multi-functionala – Acum de vanzare la Saks

What do you think?