Cabina de Proba… la tine acasa!

Cum suntem tot timpul cu ochii pe site-uri de moda si accesorii din strainatate, am descoperit un e-shop care are incorporat deja facilitatile incredibile ale realitatii augumentate. am ramas surprinsi si consideram ca tehnologia inovativa este viitorul comertului on-line.

Cabina de proba - Tobiwww.tobi.com este aparent doar un site ca toate celelalte. Totusi, pe prima pagina stapaneste curajos un mesaj de genul : “ai webcam? …probeaza hainele virtual si apoi lauda-te cu ele pe Facebook” , (citeste mai multe – Moda pe retele sociale)

Folosind technologia unei agentii interactive Zugara numita Fashionista, cumparatorii acestui magazin, Tobi, pot proba in jur de 300 de piese vestimentare folosind doar o camera web. Procesul in sine este simplu, se bazeaza pe un imprimeu tip sablon numit “marker” care este rcunoscut de camera web si astfel pe ecran de proiecteaza imagini de haine fix in dreptul tau, parand ca esti chiar imbracata cu ele!

Eu am incercat si chiar functioneaza, am printat foaia respectiva la imprimanta si am urmat instructiunle din filmulet, tinand foaia in fata mea. Haina apare pur si simplu in dreptul markerului respectiv si poti sa vezi cum iti stau tricouri, rochii…etc. Daca nu iti plac poti ridica mana si apasa un buton virtual si schimba imaginea cu urmatoarea piesa vestimentara.

Poti sa si votezi hainele care iti plac si astfel ele vor fi diponibile la “Favorites” in contul tau de utilizator pe site, alaturi de alte recomandari de tinute. Daca ai nevoie de mai mult sau de pareri de la prieteni te poti si poza in timp ce “probezi” hainele si poti publica poza direct pe contul tau de Facebook. Foarte cool! Mi se pare ca asta e directia care transforma comertul online intr-o experienta cu totul interactiva. :)
Cabina de proba virtuala - Magazin de haineCabina de proba virtuala - Magazin de haineCabina de proba - Magazin online de haine

Ulterior tehnologia a fost preluata de companii si incorporata in cabine de probe virtuale in magazine – Topshop, Zegna sau Burberry au fost printre primii care au inceput sa experimenteze tehnologia Kinect. Si la noi in tara am asistat la prima experienta de acest gen, in Cocor existand cabina de proba virtuala care ofera toate facilitatile prezentate in video-ul de mai sus, in plus – avatarul poate fi editat si customizat in functie de dimensiunile clientilor pentru a prezenta hainele prototip intr-un mod cat mai veridic.

Sursa poze: luxury-interior.org, tobi.com
What do you think?