Alege din 3spre10: BOTINE CHIC pentru 2011

Explozia de continut colorat si neobisnuit pe podiumurile de moda a lansat o intreaga competitie in cadrul companiilor producatoare de incaltaminte si accesorii, dar si in randul brandurilor fast-fashion care incearca sa duca stafeta cat mai devreme inspre consumatori.

Daca anul trecut diferentele au fost destul de mici comparativ cu toamna 2009, sezonul acesta aduce schimbari dramatice in cadrul incaltamintei de iarna, inserand pronuntat ceea ce erau doar niste accente anul trecut. Vom experimenta asadar din abundenta platforme ortopedice, sireturi si modele color block. Brandul United Nude a incercat asta inca din 2009, introducand botinele statement, insa pe atunci eram prea hipnotizati de tinte si aparitia influentelor rock si nu am putut dezvolta in totalitate nevoia de a nu mai avea ceea ce poarta toata lumea.

Botinele din colectia 2011 – 2012 au personalitate, viata si culoare. Din punct de vedere al formei, acestea sunt fie clasice cu toc subtire sau mai gros, fie capata propotii cosmice cu platforme de impact si detalii arhitecturale, cum ar fi la Alexander McQueen, Burberry sau Marc Jacobs.

Forma este potentata de materiale deosebite – glitter, lac sau metal, dar si de finisaje puternice – catarame, benzi, sireturi, sau aplicatii. Interesant este faptul ca pielea exotica (8) sau pielea lacuita se remarca din nou in sezonul rece comparativ cu cel de vara, probabil rigiditatea materialului influenteaza preponderenta acestuia in confectionarea de cizme, ghetute sau chiar si genti “de iarna”.

Admirati peretele de inspiratie pentru pantofii si ghetutele din toamna lui 2011 sau descoperiti si alte optiuni mai affordable aici.

Tendinte Pantofi - Toamna Iarna 2011 - Botine

COLT: Alexander McQueen 2: Balmain 3: Burberry Prorsum 4: Chanel A: Louis Vuitton B: Marc Jacobs 7: Marc by Marc Jacobs 8: Roberto Cavalli C: Miu Miu, I: Rag and Bone, JOS: Alexander McQueen, III: Viktor & Rolf

 Sursa poze: Style.com
What do you think?